Achtergronden

E-mail forwarding

donderdag 18 mei 2017

Waar we vroeger maar 1 e-mailadres hadden, hebben we er nu vaak meerdere; een van het het bedrijf, je internet-provider, GMail-account en waarschijnlijk nog wel meer. Vaak is het mogelijk om vanuit de diverse diensten je e-mail door te laten sturen naar één e-mailadres, die je het vaakst gebruikt.

De manier om e-mail te door te laten sturen (forwarden) wordt al vele jaren gebruikt en door veel providers (ook 2Business) aangeboden als een standaard-dienst. Maar het gebruik van een e-mailforwarder is echter niet meer aan te raden.

CAPS LOCK DAY

zaterdag 22 oktober 2016

HET IS INTERNATIONALE CAPS LOCK DAG. Op deze dag wordt er een ode gebracht aan de schreeuwerige letters.

Veilig gebruik van Wifi-Hotspots

maandag 18 april 2016

Het aantal WiFi hotspots groeit met de dag. Overal kun je tegenwoordig online, er is WiFi in de trein, WiFi in cafés en draadloos internet op campings.

Vaak zijn de standaard instellingen van je tablet, smartphone of laptop niet voldoende om veilig gebruik te maken van deze openbare WiFi netwerken. Lees hieronder een aantal tips, pas ze toe en daarna kun je zorgeloos veilig gebruik maken van een openbaar draadloos netwerk.

Joomla vs Wordpress

woensdag 5 maart 2014

CMS staat voor Content Management System. Het is een toepassing die het mogelijk maakt om op relatief eenvoudige wijze een website te beheren. Een CMS is met name geschikt voor websites die regelmatig geactualiseerd moeten worden. Een weblog is een variant van een CMS. Er bestaan veel Content Management Systemen (CMS). De meest bekende systemen zijn Joomla en Wordpress. Er bestaat al jaren een strijd over welk CMS het beste is.

QR-Codes

zaterdag 1 februari 2014

De QR van de QR-code staat voor ‘Quick Response’, oftewel ‘snel antwoord’. Deze tweedimensionale streepjescode is ontwikkeld in 1994 door het Japanse bedrijf Denso, een dochteronderneming van Toyota. Deze ontwikkelde de QR-code met als doel auto-onderdelen beter te identificeren. Met de snelle opkomst van het internet werd de QR-code echter al snel als toepasbaar gezien in de marketingwereld.

Responsive websites

woensdag 8 januari 2014

De tijd dat er websites gebouwd konden worden voor elk beeldscherm is sinds enkele jaren al voorbij. Sinds de opkomst van de tablets en smartphones zijn er verschillende formaten en resoluties. Websites worden vaak niet meer bekeken op desktop pc’s en laptops, maar op de kleinere schermen van tablets en smartphones. Het één-op-één verkleinen van een website op een kleiner formaat is niet bepaald gebruikersvriendelijk. Bezoekers van een website waren continu aan het zoomen om teksten leesbaar te krijgen, waarbij er gelijk ook weer veel geschoven moest worden. Gelukkig is dit met de hedendaagse technieken zoals responsive webdesign te voorkomen.

Deel deze pagina: