Versie 3.7 van Joomla! is uitgekomen. Joomla! is een dynamisch, in php geschreven contentmanagementsysteem, dat kan worden gebruikt om bijvoorbeeld een weblog, website of samenwerkingssite te maken.

Dit is een reguliere release van de 3.x serie van Joomla! en omvat maar liefst meer dan 700 verbeteringen. Niet alleen bug-fixes, veiligheidsupdates maar ook veel nieuwe functionaliteiten.

Extra Velden

Eén van de grootste nieuwe functionaliteit in deze release is de mogelijkheid om Extra Velden toe te voegen. Er zijn wel 15 verschillende types extra velden beschikbaar zoals lijsten, tekstvelden, datums etc. Voor de beheerder van de site zal het mogelijk zijn om deze aan te maken voor artikelen, gebruikers en contactpersonen. Wanneer u een artikel bewerkt, worden de velden weergegeven op een apart tabblad en kunnen gevuld worden met gegevens.

Overige wijzigingen

Deze release brengt ook een aantal nieuwe en verbeterde functies speciaal voor ontwikkelaars. Joomla! 3.7 heeft verbeteringen in onder andere:

  • Meertalige sites
  • Verbeterde werkstroom
  • Nieuwe beheermenu manager
  • update-systeem
  • cache-systeem
  • extensie-management

De kleine wijzigingen die het verschil maken:

  • Bekijk de algemene instellingen vanuit uw item, geen giswerk of dubbele controles meer.
  • Een strakker, moderner beheer-template.
  • Een bijgewerkte datum en tijd kiezer, nu meertalig.
  • Eenmalig inloggen op het beheergedeelte en de website, u hoeft niet meer apart in te loggen.

Is uw website klaar voor Joomla! 3.7?

Zoals altijd is het voor een upgrade belangrijk om vooraf alle extensies te updaten en een backup van uw website te maken. Dit is ook een handig moment om de PHP- en database-versies van uw hoster te controleren. Wij adviseren PHP 7.0 of 7.1 te gebruiken aangezien dit een aanzienlijke snelheidswinst van uw website oplevert. Wanneer u in de beheersomgeving de Hathor template gebruikt wordt er aanbevolen om de Isis template te gaan gebruiken. Dit om dat Hathor verouderd is en mogelijk niet alle mogelijkheden van Joomla! 3.7 kan bieden.

Heeft u een onderhoudscontract bij 2Business? Dan zal deze update automatisch voor u ge-installeerd worden.

Heeft u geen onderhoudscontract bij 2Business, dan dient u zelf deze update te installeren. Uiteraard is het mogelijk om dit door 2Business te laten doen. Neem gerust contact met ons op.

Let op!
Deze update geldt alleen voor de 3.x serie van Joomla! Heeft u nog een 2.5 versie (of zelfs nog 1.5) draaien van Joomla! dan raden wij u sterk aan om de overstap naar de 3.x serie te maken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Deel dit artikel: